НОВИНИ

Пореден протест на медици в Пловдив

Медици от многопрофилната болница „Свети Мина" в Пловдив излязоха на протест с искане за по-високи заплати. Пред сградата на общината те поискаха съдействие от местната власт и се заканиха, че ако финансовите им проблеми не бъдат решени, ще напуснат работните си места до броени дни.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
16:17, 25.01.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

14 сестри от отделението по кардиология вече са подали предизвестия за напускане. Те са категорични, че няма да работят за заплата, близка до минималната.

Албена Мишева, медицинска сестра: Чисто мога да ви кажа, че съм взела последния месец 580 лв, имам 22 години стаж и съм старша сестра.

Дълговете на болницата са малко над 900 000 лева и ръководството не вижда вариант за повишение на заплатите. Ето защо медиците настояват лимитът на здравното заведение да се увеличи на 350 000 лева.

Д-р Цветан Деведжиев: Да се подпомогнат със заплащане от 700 лв. сестрите, за да останат на местата си, те искат да останат, от общината да се дадат някакви средства за 3-4 месеца, и болницата да заработи при нов лимит 1.34

От местната власт обаче не обещават допълнително финансиране.

Ангелина Топчиева, секретар на община Пловдив: Общината няма как да дофинансира със средства от общинския бюджет заплати на медицинските сестри.

Решение на финансовите проблеми ще се търси в понеделник на тристранна среща в общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Германската полиция евакуира 500 пътници от влак заради бомбена заплаха
​Германската полиция евакуира 500 пътници от влак заради бомбена заплаха
Спират строежите в Алепу, Арапя и Градина
Спират строежите в "Алепу", "Арапя" и "Градина"