COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Пореден протест в защита на Пирин

Недоволството продължава в над 20 града в България и чужбина. Протестиращите настояват да бъде отменено решението на правителството от 28 декември 2017 г. за промени в новия устройствен план за управление на Национален парк „Пирин“.

от БНТ
22:50, 15.02.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Този път в София протестът се проведе в работно време, в обедната почивка пред Министерството на околната среда и водите. Недоволството беше под надслов „Подари обедната си почивка на Пирин“.

В останалите големи градове от страната протестите бяха след края на работния ден. Към досегашните искания природозащитниците добавиха още едно - да бъдат отменени промените в Закона за опазване на земеделските земи, които улесняват урбанизацията им. Протестиращите настояват и за разследване на заменките по Черноморието.

Новото искане е провокирано от внесените в парламента промени в Закона за горите. Това, според еколозите, дава евентуална възможност всяка гора в България да може да се обяви за ски писта. Протестиращите настояват и за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Български пощи ще разпространяват печатните издания от 1 март
Български пощи ще разпространяват печатните издания от 1 март
ТОП 5 на зимните спортове в Софийския регион
ТОП 5 на зимните спортове в Софийския регион