НОВИНИ

Пореден сигнал за неточностите в списъците на синдиците за КТБ

Правосъдният министър Екатерина Захариева настоява да се изясни произходът на средствата на магистратите с влогове в КТБ. А въпросителните около списъците продължават и днес. Верни ли са сумите в тях - питат засегнати вложители. Прокурорът от Окръжна прокуратура Бургас Георги Чинев е един от засегнатите от информацията. Според списъците, Чинев е имал три влогови сметки в КТБ. Той обаче заявява, че сметките са две, а сумата, с която е разполагал, е двойно по-малка.

Александър Марков
от Александър Марков
17:46, 12.02.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

В списъка с влогове на физически лица прокурор Георги Чинев фигурира с три сметки - съответно за 30 хиляди, 31 хиляди и 65 хиляди лева. Той, обаче, твърди, че няма трета сметка.

Георги Чинев, прокурор - Окръжна прокуратура - Бургас: "Твърдя отговорно, че сметките ми в КТБ са били само 2. Като общата налична в тях сума и впоследствие изплатена от ФГВБ на гражданите е в размер двойно по-малък в посочената в списъка на синдиците".

В банковото удостоверение, издадено му от квесторите на КТБ, ясно е посочено, че прокурорът е имал две сметки: за 65 хиляди и за 4 хиляди лева.


;

А в квитанция, издадена му от Фонда за влоговете пише, че Чинев е обезщетен със 73 хиляди лева - 69 хиляди влог и 4 хиляди лихви. Сега Чинев ще оспори данните.

Георги Чинев, прокурор - Окръжна прокуратура - Бургас: "Във възражението си мотивирам точно това, че фактически, и това е лесно проверимо, наличността по двете ми сметки в КТБ е в размер на около 73 000 лева с лихвите към момента на изплащането, и толкова са ми платени от ФГВБ".

Чинев не изключва възможността парите по сметките му да са сумирани неправилно.

Георги Чинев, прокурор - Окръжна прокуратура - Бургас: "Възможно е, защото в сметките ми в КТБ е превеждана директно от прокуратурата заплатата ми, ДМС-та, т.е. доходите, получавани от мен по трудово възнаграждение, са превеждани в КТБ".

Как трябва да четем списъците? Ако съберем сумите по сметките, може да сгрешим, тъй като формално е възможно да е имало прехвърляне на пари от една в друга. Но може такова прехвърляне изобщо да не е имало. Кое е вярното - знаят само синдиците и вложителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Джордж Клуни и Ангела Меркел разговаряха  за бежанската криза
Джордж Клуни и Ангела Меркел разговаряха за бежанската криза
От ДПС ще поискат специална комисия да проучи случващото се около партията
От ДПС ще поискат специална комисия да проучи случващото се около партията