НОВИНИ

Пореден скандал в парламента с искане за оставка

Пореден скандал в парламента, този път предизвикан от вчерашната реплика на депутата от Обединените патриоти Валентин Касабов към ДПС. От БСП поискаха оставката на Касабов, защото отправя заплахи за насилие. От ДПС настояват за реакция на премиера и президента по случая.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:53, 13.10.2017
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Парламентарният ден беше белязан с ново искане за оставка, заради тази реплика на Валентин Касабов по адрес на ДПС.

Валентин Касабов - Обединени патриоти (12.10.2017 г.): Да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тези депесарски тахтаби, които щъкат нагоре-надолу много миришат, и да внимават, защото можем да ги смачкаме.

От ляво видяха в изказването на Касабов недопустима заплаха и нарушаване на човешки права и поискаха оставката на депутата от мнозинството.

Антон Кутев - БСП за България: Тук не става дума за кръчмарски запой или за замаяни от алкохол глави. Посред бял ден в парламента, вероятно на трезво, някой си позволява да заплашва политическия си противник. Обръщението не е към хора, а към дървеници, които лесно могат да бъдат смачкани. Ваш проблем е, че оставките стават една след друга. Но този човек в парламента не може да остане.

От ДПС заявиха, че отговорност за този език на патриотите носят и ГЕРБ, които са ги включили във властта.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Не ни отправяйте заплахи. Само ще напомня, че и Тодор Живков искаше да ни смачка.

От ДПС призоваваме министър-председателя да предприеме незабавно решителни действия. Обръщаме се към президента на България да изпълни своята мисия като обединител на нацията.

Обединените патриоти на свой ред атакуваха БСП и ДПС.

Юлиан Ангелов - Обединени патриоти: Вие превърнахте парламента в махленски клюкарник. Вие се занимавате с това кой какво бил казал. Ами ако ви е страх от някого какво може да каже, какво правите в парламента? Нима Обединените патриоти гонят някого по политически признак от работа? Първо погледнете как вие сте мачкали хора за това, че са имали различни политически убеждения.
Антон Кутев: Преди малко един друг депутат от управлението издекламира гордо -по-добре фашист, отколкото комунист.
Спас Гърневски - ГЕРБ: Ваш депутат изсъска към мен със фразата фашист! Фашизмът е първият стадий на злото, а висшият стадий на злото е комунизмът.

Така скандалът за пореден път беше в центъра на вниманието в пленарната зала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкупната цена за литър мляко в Разлог падна до 40 ст. за литър
Изкупната цена за литър мляко в Разлог падна до 40 ст. за литър
ЕК предложи независими изследвания за двоен стандарт на храните
ЕК предложи независими изследвания за двоен стандарт на храните