НОВИНИ

Пореден случай на агресия: баща наби съученик на дъщеря си в Пловдив

Баща наби съученик на дъщеря си, с когото тя имала конфликт. Двете деца са първокласници в училище „Димчо Дебелянов" в Пловдив. Агресивният мъжът изкара четири денонощия в ареста и днес беше пуснат срещу гаранция от 300 лв. Срещу него е образувано бързо производство.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив ​Росица Колева
15:23, 06.02.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Неприятният инцидент се разиграл в края на миналата седмица в училище „Димчо Дебелянов", в сърцето на пловдивския квартал Столипиново. В училище "Димчо Дебелянов" се влиза само през един вход. Агресивният родител е влязъл през него и е успял да заблуди охранителя.

Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура-Пловдив: Минал през охраната, съобщавайки, че държи лично да занесе на учителката на своята дъщеря някакви документи, а реално идеята му е била да се саморазправи с другото детенце, което имало някаква закачка с дъщеричката, биели се децата, говорим за първокласници.

В коридора на училището 46-годишният мъж ударил няколко шамара на момченцето, а след като детето паднало на земята, започнал да го рита. Персонал и възпитатели трудно успели да удържат побойника. Срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, за което се предвижда лишаване от свобода до 5 години. Мъжът няма криминално досие.

Днес училището беше пусто, защото пловдивските ученици са в грипна ваканция. Директорката на учебното заведение отказа коментар, охранителят също не искаше да говори пред камера. Пострадалото дете вече е добре, съобщиха разследващите.

Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура: Няма някакви сериозни травматични увреждания, но е преживяло доста сериозен уплах.

Очаква се в началото на следващата седмица делото срещу агресивния родител да влезе в съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Килийно училище привлича туристи в Блъсково
Килийно училище привлича туристи в Блъсково
Отварят за кандидати 100% от ресурса на ОП „Региони в растеж“ до края на април
Отварят за кандидати 100% от ресурса на ОП „Региони в растеж“ до края на април