COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Поредна неделя на протести в цялата страна

Поредна неделя на протести в страната. Днес те бяха в доста по-малко градове и не толкова масови. Нямаше блокади на основни пътища, нито сериозни сблъсъци между протестиращи и полиция.

от Екип на "По света и у нас"
20:18, 02.12.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

С автошествие в Ямбол над 100 човека за поредна седмица поставиха исканията си за смяна на системата.

Димана Жекова, организатор на протеста: Да има пряко допитване до хората чрез референдуми. Депутатите от 240 да станат 120.

За поредна неделя протестиращи от Сопот и Карлово блокираха подбалканския път София - Бургас. Напрежението ескалира, когато полицията се опита да забрани преминаването през пешеходната пътека пред спортната зала в Сопот. Протестиращите периодично спираха и пропускаха движението като преминаваха по пешеходната пътека.

Цвета Загорчева: Когато поднесат високите сметки и данъци януари месец това ще е друго, това ще е залято от хора.

Магдалена Минчева: 207 лева пенсия взимам, как може да се живее?

В знак на протест хората запалиха гуми, играха хоро и направиха автомобилно шествие до Кърнаре.

И в Хасково за пореден път се проведе протест. Въпреки студеното време недоволните от управлението на страната се събраха на централен площад в града, където всеки можеше да изкаже своята позиция. Оттам протестиращите проведоха шествие. Походът премина през централни улици и булеварди.

Жители на пет града протестираха днес край Нова Загора срещу ниския стандарт на живот и поискаха оставка на правителството. Полицията обаче не им разреши да блокират международния път Свиленград - Русе и хората заобиколиха органите на реда и тръгнаха през нивите, за да блокират магистрала "Тракия". До блокада обаче не се стигна заради засиленото полицейско присъствие. На протестиращите бяха съставени десетки протоколи за нарушаване на обществения ред.

Топ 24
Най-четени
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
​Приютът в Русе вече е препълнен с бездомни хора
​Приютът в Русе вече е препълнен с бездомни хора