НОВИНИ

Вече 8 часа продължава проверката на прокуратурата в НЕК

Продължава прокурорското разследване в Националната електрическа компания. Около 10.30 тази сутрин петима прокурори влязоха в институцията заради образувано досъдебно производство за умишлена безстопанственост. Проверката е по сигнал за плащания по консултантски договори на външни лица при наличието на вътрешни експерти в компанията. Служителите на НЕК започнаха още след 17 часа да си тръгва, но прокурорите все още са вътре. През последните няколко години НЕК води доста дела, от които имаше и такива, които загуби.

Александър Марков
от Александър Марков
18:06, 26.04.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас


Емилия Варадинова - прокурор: "Води се разследване за престъпление по чл. 219 от Наказателния кодекс срещу неизвестен извършител към този момент не можем да ви дадем конкретна информация, тъй като разследването е в своя начален етап. Предстои извършването на множество процесуално следствени действия, след извършването, на които от пресцентъра на прокуратурата може да се получи конкретна информация."
Теменужка Петкова, бивш министър на енергетиката: "Аз лично нямам никакви притеснения, нямам представа какво точно ще разследва прокуратурата, но изцяло в нейната компетентност е да направи проверка по всеки един сигнал, за който тя е сезирана. Това са правомощия за органите на прокуратурата да се проверят всички факти , всички обстоятелства."
Драгомир Стойнев, бивш министър на енергетиката: "Ние от БСП за България държа ясно и категорично да кажа, ние подкрепяме всички действия на прокуратурата и считаме, че там където има злоупотреби те трябва да бъдат изнесени наяве и съответно отговорните хора да си понесат вината. Нямаме никакви притеснения от това, което се случва. Това е в правомощията на прокуратурата и така трябва да се действа."
Бойко Борисов, председател на ГЕРБ: "Всички искахме румънски модел - това е румънския модел - като се събудиш сутрин да чуеш кого разследват. Бой по всички, така че да има превенция и да спрем по тази тема да се говори каквото и да е като съмнение за корупция който, където и както го заварят, всичко трябва да се провери и да се повдигат обвинения."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Банята в Банкя ще бъде реставрирана
Банята в Банкя ще бъде реставрирана
Има ли нарушения в разследваната от прокуратурата обществена поръчка на АПИ?
Има ли нарушения в разследваната от прокуратурата обществена поръчка на АПИ?