НОВИНИ

Акушерката Емилия Ковачева е обвиняема за побой и над друго бебе

Прокуратурата повдигна още едно обвинение за побой на бебе на акушерката Емилия Ковачева, която вече е подсъдима в опит за убийство на новородено. Преди два дни е започнало досъдебно производство срещу нея в Софийска районна прокуратура. Това стана ясно днес по време на съдебното заседание срещу акушерката, пребила бебе в болницата "София мед" преди около година. Побоят беше заснет от охранителните камери на лечебното заведение и именно те са заснели още няколко случая на нечовешко отношение към новородени от страна на акушерката.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
12:09, 19.09.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Тази сутрин защитата на Ковачева поиска смяна на съдебния състав. Адвокатът на акушерката обяви, че съдът работи незаконно. За пореден път защитата поиска отстраняване и на прокурора. Съдът прецени, че исканията са неоснователни и заседанието продължи с разпит на свидетели. По време на заседанието стана ясно, че Ковачева е привлечена като обвиняема от прокуратурата с обвинение за побой и над друго бебе.

Когато разследващите преглеждали записите от охранителните камери в болницата, се натъкнали и на други случаи, в които акушерката Емилия Ковачева упражнявала насилие над новородени. Преди месеци, беше съобщено, че се подозира за още 3-4 деца, върху които е упражнено насилие, но прокуратурата засега е събрала доказателства само за още едно.

Николай Христов, наблюдаващ прокурор: Трудността на това производство е, че не могат да бъдат установени децата и техните родители.
Владимир Янев, адвокат на Емилия Ковачева: Не са пет деца и няма никакви средни телесни повреди, има само едно дете.
Николай Христов, наблюдаващ прокурор: В последствие на разследването, разбира се, могат да бъдат установени и друтите деца.

Иначе днес в съдебната зала защитата отново се опита да омаловажи веществените доказателства по делото за побоя над малката Никол. За пореден път адвокатът поиска отстраняване на наблюдавщия прокурор и съдебния състав. Обвини и шефът на Софийския градски съд - Калоян Топалов в пристрастност по делото, защото Топалов сeзирал адвокатската колегия за неуважително поведение на адвокат Янев пред Темида.

След като темата за отводите приключи започна и разпитът на свидетелите. Първият разпитан беше шефът на отделението, в което работила Ковачева.

Д-р Валери Нечев беше категоричен, че жената удряла и притискала 4-дневното момиченце, е именно Емилия Ковачева. Разпитите на него и другите свидетели продължиха дълго. Защитата се интересуваше от всякакви въпроси и извън побоя, като дори от това пила ли е кафе Ковачева и по колко на ден!



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Франция почетоха жертвите на тероризма
Във Франция почетоха жертвите на тероризма
У нас е произведена най-добрата реколта от пшеница за последните 20 години
У нас е произведена най-добрата реколта от пшеница за последните 20 години