НОВИНИ

КЕВР няма да приеме драстично увеличение на цените на тока

Комисията за енергийно и водно регулиране няма да приеме драстично увеличение на цените на електроенергията , заяви шефа на регулатора Иван Иванов. Той прогнозира, че увеличението от 1 юли ще бъде в рамките на настоящата инфлация - т.е между 3,5 и 3,6 процента.

Николай Минков
от Николай Минков
12:18, 18.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
кевр приеме драстично увеличение цените тока

Вчера от електроразпределителните дружества поискаха увеличение на цените. Над 51% скок на нощната тарифа за битовите потребители , а за дневната - близо 11% предлага ЧЕЗ. От ЕВН предлагат увеличение на дневната тарифа с 4,6 % и с над 8 на сто за нощната. От "Енерго Про" предлагат поскъпване на нощния ток за домакинствата с близо 5% и с над 2 за дневната енергия.

Иван Иванов, председател на КЕВР: През последните 4 години КЕВР неизменно се стреми да намери баланс между интересите на производителите, за да не изпаднат във финансова несъстоятелност и същото време интересите на потребителите на ел. енергия, които не трябва да бъдат подлагани на сериозни изменения на цените. В резултат на което ние винаги се стремим да достигнем до изменение на цените, които са около годишната инфлация.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на работещите в единствената специализирана болница по детски болести
Протест на работещите в единствената специализирана болница по детски болести
Претърсени са 15 къщи в Горна Оряховица при акцията срещу ало измамниците
Претърсени са 15 къщи в Горна Оряховица при акцията срещу "ало" измамниците