Поскъпват цените на къщите и парцелите около Благоевград

Много хора предпочитат да си купят имот в близките селца, където е по-тихо и спокойно. Търсят се предимно нови сгради с големи дворове.

от БНТ
преди 10 месеци
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

В момента най-търсени са къщите в благоевградското село Еленово, а най-скъпи в Рилци, където новопостроена и обзаведена къща стига до 300 000 евро. Купуват се предимно малки имоти.

Паулина Чукарска - брокер: Не толкова да е голяма къщата. 2 или 3 спални е достатъчно да има една къща и 1 всекидневна. Но трябва да има двор задължително. Около 500 квадратни метра двор.

Покровник е сред най-предпочитаните за живеене села в близост до Благоевград.

Методи Попов - кмет на с. Покровник: Като цяло Покровник се разраства. Има оформени няколко мини квартала - едното е в района на Падешко шосе. Обособиха се няколко добри, хубави къщи, защото близостта до града е сериозен фактор. Започна изграждане на инфраструктурата, асфалтираха се улици.
Петра Христова: Всичко е с нови къщи. Тука е по-тихо, не е като в града шумно. Тука е по-спокойно, и децата се пускат навънка, площадът ни е голям.

Стари къщи в селото рядко се продават, затова най-често хората търсят да закупят терен, върху който да построят нова. И кметът, и брокери обаче твърдят, че цените на имотите в района не са по джоба на всеки.

Паулина Чукарска - брокер: Целият път от Благоевград до Покровник има много парцели, които са на много високи цени - от 25 до 50 евро на квадратен метър. И са големи площите - от 2-3 декара и нагоре.

Малките населени места край Благоевград усвояват все повече средства, които инвестират в подобряване на условията за живот. А това ги прави привлекателни за тези, които бягат от големия град.

Топ 24
Най-четени