НОВИНИ

Посланик Ема Хопкинс: Искаме споразумение с Европейския съюз

Намираме се в решителен период, почти нямаме време, за да видим как ще се справим в преговорите с ЕС. Очакваме критично важното гласуване в парламента, нашите депутати ще имат последната възможност да направят най-доброто за Великобритания. Това коментира в сутрешния блок на БНТ н. пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България.

bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 07.03.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Ако не се стигне до положително гласуване по сделката на Тереза Мей, ще трябва да поискаме някакво отлагане, това е решително важно време за нас. Обединеното кралство няма да бъде непрекъснато в неопределено положение. Искаме споразумение, тази седмица искаме да преговаряме сериозно в Брюксел. ЕС знае как да се постигне компромис в последния момент, смятам, че това е възможно, коментира Хопкинс.

По думите ѝ споразумението е положителна стъпка, съществуват дребни елементи, които пречат и това е например въпросът за границата със Северна Ирландия. Има подробности около този проблем, които не можем да подредим. Великобритания се състои от 4 отделни части, оттам идват и сложни подробности, които трябва да се уточнят.

Фактически граница не съществува между Северна Ирландия и Република Ирландия. Мнозинството от хората искат от сърце мирно, интегрирано положение в отношенията между Обединеното кралство и Република Ирландия, каза още Ема Хопкинс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция в Орландовци срещу наркоразпространението
Акция в "Орландовци" срещу наркоразпространението
Акад. Богдан Петрунов: Ваксините са сред най-големите постижения на медицината
Акад. Богдан Петрунов: Ваксините са сред най-големите постижения на медицината