Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс заяви пред БНТ, че ако не се стигне до положително гласуване по сделката за Брекзит на Тереза Мей, ще трябва да бъде поискано отлагане. Тя допълни, че българите, които живеят в страната трябва да бъдат спокойни за правата си независимо от това тава дали ще има Брекзит с или без сделка.

Н. пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България: Мисля, че сме направили каквото сме могли, за да убедим и обясним на българските граждани, че независимо от това дали сме постигнали такава сделка, такова споразумение, каквото ние искаме, техните права на работа и обучение там ще бъдат запазени. Дори, ако ние си отидем без споразумение, българите са добре дошли във Великобритания като посетители в срок то 3 месеца, ако искат да останат след тези 3 месеца, те ще се обърнат с искане за разрешение да останат и това ще им даде възможност да продължат.
Посланик Ема Хопкинс: Искаме споразумение с Европейския съюз

Посланик Ема Хопкинс: Искаме споразумение с Европейския съюз

Намираме се в решителен период, почти нямаме време, за да видим как ще се справим в преговорите с ЕС. Очакваме критично важното гласуване в парламента...