НОВИНИ

Посланик Хопкинс ексклузивно пред БНТ

С наближаването на фактическия Брекзит изникват все повече въпроси - как ще действа Лондон по време на преговорите с Брюксел? Ще има ли думата британското правителство или Тереза Мей еднолично ще решава условията за сделката с Европейския съюз? Възможно ли е излизането от блока да стане причина за промяна не само на европейската карта, но и на тази на Великобритания? И темата, която вълнува много семейства и в България - каква ще е съдбата на европейските граждани, които живеят и работят на Острова. Отговорите потърсихме от британския посланик у нас Ема Хопкинс. Цялото ѝ интервю за БНТ гледайте в рубриката "Репортерски поглед" на 19 март в обедните новини на "По света и у нас".

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:23, 14.03.2017
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
БНТ: Сред отхвърлените поправки беше и гарантирането на правата на гражданите на ЕС. Трябва ли работещите на Острова чужденци да се притесняват?
Ема Хопкинс, посланик на Великобритания: Не трябва да имат никакви притеснения - този въпрос е сред приоритетите на Великобритания. В рамките на срещата на върха премиерът разговаря с другите европейски лидери и пожела още преди започването на преговорите статутът на европейските граждани, живеещи на Острова, да бъде уточнен. Те обаче предпочетоха тази тема да бъде обсъдена на по-късен етап. За нас изясняването на тази ситуация възможно най-скоро остава приоритет.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблем с гласуването, когато си в командировка
Проблем с гласуването, когато си в командировка
Семейства от САЩ са водещи осиновители на деца от Пловдив
Семейства от САЩ са водещи осиновители на деца от Пловдив