НОВИНИ

Посланикът на Русия: Не се месим в българските избори

Русия няма необходимост да се меси в българските избори. Това заяви в Русе посланикът на Русия в България Анатолий Макаров. Той се включи в тържествата по случай освобождението на града.

bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 20.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

"Кой казва, че Русия се меси в българските избори, за първи път го чувам и се надявам и да не го чуя", заяви руският посланик в отговор на журналистически въпрос.

Анатолий Макаров - посланик на Русия в България: "Не сме се месили и нямаме необходимост да се месим. Проведохте президентски избори и сами решихте да изберете президента Радев. Смятам, че това беше доброволно решение на българския народ. Сега ще вземете решение и по време на парламентарните избори. Затова ви желая успех".

Според посланика има достатъчно основания за задълбочаване на отношенията между Русия и България. Той смята, че президентът Румен Радев също е настроен към подобряване на връзките между двете страни. Анатолий Макаров заяви, че има възможност да се работи по съвместни проекти, в това число и икономически.

Анатолий Макаров - посланик на Русия в България: "Помните историята с Южен поток, който безвременно спря. Смятам, че и тук можем да поработим заедно. Този проект може да даде много на България. Трябва да се работи. Ако има потребност и интерес, нека тогава да работим".

600 000 руски туристи са посетили страната ни през миналата година. Това е огромен ръст, отбеляза посланикът и добави, че би било добре, ако руските туристи получават визите си на летището и те важат по 30 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пешеходци масово пресичат на червено на оживена улица в Благоевград
Пешеходци масово пресичат на червено на оживена улица в Благоевград
Спряха прибирането на бездомни кучета в съседните на Пловдив общини
Спряха прибирането на бездомни кучета в съседните на Пловдив общини