COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

​Посланици на добра воля​

В Китай бяха назначени 17 посланици, които ще се борят за опазването на околната среда и защитата на човешките права. Събитието се проведе под егидата на Програмата за развитие на Обединените нации в китайския град Ченгду.

от Аспарух Илиев
11:49, 11.01.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Общо 17 души от 14 страни бяха избрани за панда-посланици в китайския град Ченгду, намиращ се в провинция Съчуан. Призванието символизира връзката между човека и природата и се ангажира да изповядва стремежа към мир и благоденствие. Посланиците имат срок до 2030 година да реализират идеите от Програмата за развитие на Обединените нации. Някои от основните точки в проекта са подобряването на правосъдието и образованието, опазването на околната среда и природните ресурси, както и запазването на биологичното разнообразие по света.

Джанг Дзи, директор на изследователския комплекс в Ченгду: "Нашите посланици идват от различни страни по света. Те са обикновени хора и точно заради това биха повлияли повече на обществеността."

Избраниците също така се срещнаха с две от животните в изследователския институт в Ченгду - пандите Кики и Диандиан.

Джамел М'ра, панда-посланк от Алжир: "За първи път съм в Китай. Ченгду е много красив град. Хората тук обичат и уважават природата."

Изследователският комплекс в Ченгду, където се отглеждат гигантските панди, придоби известност с поканите си към различни филмови звезди, които се нагърбиха със задачата да популяризират идеята на организацията за един по-добър и по-зелен свят.

Топ 24
Най-четени
Каракачанов за ген. Боцев: Днес българската армия изгуби един пример за подражание
Каракачанов за ген. Боцев: Днес българската армия изгуби един пример за подражание
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината