НОВИНИ

Последен ден от "Капана фест"

"Капана фест" продължава в Пловдив и днес. Тази година артистичните, спортните и релаксиращи събития са разпределени на пет сцени и още стотици локации в арт квартала на града.

bnt avatar logo
от Владислав Севов
12:32, 05.06.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още

"Капана фест" стартира на 1 юни, но и в дните след това децата са център на много от работилниците, артистичните и спортните прояви в квартала, като бяха провокирани да са не само наблюдатели, а и съучастници. Много от малките посетители се вглъбиха в създаването на ръчно изделие, участие в театрален спектакъл или просто решиха да се сдобият с екзотичен орнамент по ръцете за предстоящата ваканция.

;

За по-големите са спортните съревнования, а за тези, които температурата не предразполага към спорт, има достатъчно прохладни убежища с още по-прохладни напитки. Занаятчийски, фермерски базар, разпродажби на грамофонни плочи, ръчно изработени продукти, сувенири, дрехи. Това е асортиментът на "Капана фест" във всички издания, като настоящото се отличава с международно присъствие и увеличен мащаб.

Стан Кронев, организатор на „Капана фест": "За първи път правим фестивала пет дни. Като започнахме от 1 юни с Деня на детето, 2 юни айляк ден с различни кинопрожекции, така че имаме една много богата и дълга програма, която отличи фестивала от всичко, което сме правили досега".

В рамките на феста протече и дискусия за развитието на Капана - като зона на творческите индустрии в града. От местната управа са обещали съдействие за увеличаване на пешеходните зони в квартала като така ще се осигури по-голям комфорт за провеждането на културните събития.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търсят се още Градски истории
Търсят се още "Градски истории"
Семинар по антитероризъм във Варна
Семинар по антитероризъм във Варна