НОВИНИ

Последен телевизионен предизборен дебат във Великобритания

Във Великобритания се проведе последният телевизионен дебат преди изборите следващата седмица. В него участваха лидерът на Консервативната партия и министър-председател на страната Борис Джонсън и лидерът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:23, 07.12.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Брекзит, здравеопазване, сигурност - това бяха основните теми, които засегнаха Борис Джонсън и Джеръми Корбин в последния пряк предизборен дебат.

На 12 декември британците ще гласуват на вторите национални избори в рамките на по-малко от три години. Резултатите от вота ще определят кога, как и дали Великобритания ще излезе от Европейския съюз.

Лидерът на лейбъристите Корбин е категоричен, че е възможно договарянето на нова сделка за Брекзит, която ще бъде подложена на гласуване на референдум във Великобритания.

Джеръми Корбин, лидер на Лейбъристката партия: До три месеца ще договорим споразумение за излизане от Европейския съюз, което ще защити търговията и работните места, както и мирния процес в Северна Ирландия. А до шест месеца ще има и референдум.

На свой ред лидерът на консерваторите и премиер на страната Джонсън изрази съмненията.

Борис Джонсън, министър-председател и лидер на Консервативната партия: Това, което не чух от лидера на Лейбъристката партия, е дали ще има кой да договори тази сделка за три месеца? Кой ще я осигури? Как може да имате нова сделка с Брюксел, ако не вярвате в нея? Това не ми е ясно.

Анкета показва, че според 52 процента от зрителите Борис Джонсън е спечелил дебата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Мадрид протестираха заради климата
В Мадрид протестираха заради климата
Продължава разследването на взрива в цех за биогаз
Продължава разследването на взрива в цех за биогаз