НОВИНИ

Последна сесия на Европейския парламент преди изборите

Европейският парламент се събира днес в Страсбург на последна пленарна сесия преди изборите за подновяване на състава му. Сред основните теми ще бъдат Брекзит и пътната безопасност.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:54, 15.04.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Последната пленарна сесия от мандата на Европейския парламент. Днес ще бъде обсъден въпросът с върховенството на правото в Румъния.

Тази вечер депутатите ще разискват, а утре ще гласуват законопроект за защита на хората, подаващи сигнали за нарушения в контекста на скандали като "Кембридж аналитика" или Панамските досиета.

Тези граждани няма да могат да бъдат понижавани или отстранявани от длъжност заради разкритията си. Ще бъдат изградени и безопасни канали за подаване на сигнали.

Също утре ще бъдат подложени на гласуване нови мерки за подобряване на пътната безопасност и намаляване на произшествията.

В сряда предстои гласуване на планове за изграждане на постоянен състав на Европейската агенция за гранична и брегова охрана от 10 000 гранични служители до 2027 г.

Депутатите ще разискват и резултатите от срещата на върха на 10 април, посветена на оттеглянето на Великобритания от ЕС.

Правата на работниците, защитата на потребителите, климатичните промени и премахването на онлайн съдържание, подтикващо към тероризъм са сред останалите теми в дневния ред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Данчев, БСП: Корнелия Нинова не беше бламирана
Димитър Данчев, БСП: Корнелия Нинова не беше бламирана
164 села в България са без жители
164 села в България са без жители