НОВИНИ

Последни поправки по ремонта на „Граф Игнатиев" в София, ден преди крайния срок

По столичната улица „Граф Игнатиев", площадите „Славейков", „Гарибалди" и градината на „Св. Седмочисленици" се отстраняват недобре извършени работи, констатирани от надзора и възложителя, съобщиха от Столичната община.

последни поправки ремонта граф игнатиев софия ден крайния срок
bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 27.05.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Утре общината, заедно с представители на надзора, проектанта и строителя ще проверят отстраняването на забележките, описани в подписанията от 21 май.

По искане на кмета на София Йорданка Фандъкова допълнително ще бъдат монтирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на пл. „Славейков". Бронзовата пейка с Петко и Пенчо Славейкови ще бъде върната на мястото ѝ след приключване на реставрацията, уточняват от общината.

Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат поставени в градината на „Свети Седмочисленици".

„В началото на април разширеният експертен съвет по устройство на територията възложи смяна на ограничителите на трамвайното трасе. Гранитните ограничители ще бъдат подменени с чугунени боларди. Демонтажът и монтажът ще бъдат извършени допълнително безплатно от изпълнителя", поясни директорът на дирекция „Транспортна инфраструктура" Даниел Евлогиев.

;

От утре започва и ремонтът на булевард "Президент Линкълн" в столичния квартал „Овча купел".

От 28 май до 28 юни 2019 г. се затваря за ремонт булевардът от ул."Карел Трънка" до ул."Д-р П. Димков". Стеснява се трасето от булеварда между ул."Д-р П. Димков" и ул."Сребърни звънчета", като движението ще се извършва двупосочно по едното пътно платно.

Ремонтът обхваща 3.24 км и включва подмяна на асфалтовата настилка, обновяване на тротоарите, уличното осветление и антипаркинг. Всички пешеходни пресичания ще са с понижени бордюри и тактилни плочи в помощ на хората с увредено зрение.Нови светофарни уредби се поставят на трите регулирани кръстовища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама загинали и разрушения от силното земетресение в Перу
Двама загинали и разрушения от силното земетресение в Перу
Миню Стайков остава в ареста
Миню Стайков остава в ареста