НОВИНИ

Последният одит на Комисията по хазарта е за периода 2012 - 2013

При последния одит, който Сметната палата е правила на Комисията по хазарта, е установено, че липсва какъвто и да е контрол върху начина, по който хазартните оператори определят и отчитат таксите, които плащат.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:54, 01.02.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
последният одит комисията хазарта периода 2012 2013

Председателят на Сметната палата Цветан Цветков е правил последния одит на Комисията по хазарта и той касае периода от началото на 2012-а до края на 2013-а година. Тогава е установено, че липсва какъвто и да е контрол върху начина, по който хазартните оператори определят и отчитат таксите, които плащат.

Препоръчано е да се изработят вътрешни правила за функциите и отговорностите на длъжностните лица за осъществяване на контрол при събиране на приходите от такси. Както и правила за извършване на редовни проверки дали хазартните оператори отчитат коректно приходите, върху които трябва да плащат таксите си.

От Комисията са отчели, че препоръките са изпълнени, но според Цветков само следващ одит може да провери дали това е направено формално или реално. Оказа се, че и Сметната палата проверява подобна институция като Комисията по хазарта само по сигнал или по възлагане, може и по резултати от одит на друга организация.

Цветан Цветков каза още, че в момента Сметната палата приключва доклад за одит на Спортния тотализатор. Причината - в тотото е забелязан спад на приходите и това е наложило одита. Твърде възможно е този одит да стане причина за нов одит на Комисията по хазарта, твърдят източници на "По света и у нас".




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как празнуват Трифон Зарезан в с. Ценово
Как празнуват Трифон Зарезан в с. Ценово
Издирван съратник на Божков е задържан във Виена
Издирван съратник на Божков е задържан във Виена