НОВИНИ

В Русе си взеха последно сбогом с Виктория Маринова

С призив паметта на Виктория Маринова да бъде почетена с добри дела, премина поклонението пред убитата журналистка в Русе. Хиляди се събраха в храма "Света Троица", за да си вземат последно сбогом с нея. Петима свещеници от Русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва. Трагедията разтърси русенци и ги обедини в скръбта им. На входа на храма беше поставена книга, в която мнозина от тях написаха прощални думи за Виктория.

bnt avatar logo
от екип на БНТ - Русе
17:51, 12.10.2018
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Траурната церемония премина под засилени мерки за сигурност, заради напрежението след снощното нахлуване на рокери в двата ромски квартала, в който е живял Северин Красимиров.

В последния й път, Виктория изпратиха близки, приятели и колеги.

Росен Даскалов: Вики обичаше да прави добри неща, ние ще продължим да правим това вместо нея. В памет на Вики искам да призова всички да мислят на първо място не за себе си, а за нацията като цяло и за нашите деца, какво ще оставим след нас.
Стойка Панагонова - Сдружение "Смело сърце": Вики беше наш покровител, която идваше тук на палатката почти всеки ден.

Кметът на Русе каза, че скоро на бетонната алея, близо до която беше убита Виктория и по която спортуват много русенци, ще бъдат монтирани камери. За това ще помогне и бившият съпруг на Виктория.

Пламен Стоилов - кмет на Община Русе: До месец и половина - два всичко ще бъде покрито с видеонаблюдение. Дойде едно предложение от Свилен Максимов да изградят и те за тяхна сметка и да дарят на общината едно видеонаблюдение. Благодарим за подкрепата, те винаги са помагали на града.

Пламен Стоилов добави, че започва и изграждането на парапет и осветление по бетонната алея.

;

След снощното напрежение заради демонстративната разходка на рокери с мотори в ромските квартали, днес там е по-спокойно, но хората казват, че ако отново има агресия към тях, са готови да отговорят, въпреки че само преди дни българи, роми и турци са живели спокойно и в разбирателство в района. Заради страха от отмъщение днес ромите отвеждаха децата си у роднини.

В ромските квартали остава засилено полицейското присъствие.

Старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР - Русе: В Русе пристигнаха сили и средства на дирекция "Жандармерия", които ще се включат активно в мероприятията по охрана и опазване на обществения ред. Нямаме постъпили официални данни за пострадали граждани и имущество.

Рокерите бяха разпитани днес в полицията. Те отказаха да бъдат снимани, но заявиха, че не са искали да създават безредици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джи Пи Груп ще депозира отказ от договора за строежа на тунел Железница
"Джи Пи Груп" ще депозира отказ от договора за строежа на тунел "Железница"
Тежка катастрофа между туристически автобус и камион в Германия
Тежка катастрофа между туристически автобус и камион в Германия