НОВИНИ

Посолството ни в Скопие ще окаже съдействие по идентифицирането на загиналите

Българското посолство в Република Северна Македония работи в тясно сътрудничество с македонските власти по случая със катастрофата на малък самолет „Чесна“, при която загинаха четирима български граждани. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

bnt avatar logo
от МВнР
13:23, 03.04.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
посолството скопие окаже съдействие идентифицирането загиналите

Посолството ще окаже необходимото съдействие в процеса по идентифицирането на телата на четиримата загинали, както и за посрещане на техните близки. Днес българският консул е присъствал на приемането на телата на загиналите в „Съдебна медицина“ в Скопие. Очаква се идентифицирането да отнеме повече време. На мястото на инцидента не са открити документи, които вероятно са изгорели. Във връзка с катастрофата, станала вчера във въздушното пространство на Република Северна Македония, посолството на България в Скопие е създало кризисен щаб.

;

Останките от разбилия се самолет, летял по маршрут Охрид-София, бяха локализирани на 2 април 2019 г. в 19:00 местно време на 4-5 км от връх Солунска глава в планината Якубица. Днес преди обяд спасителни екипи на властите в Република Северна Македония успяха да стигнат до мястото на инцидента. По неофициални данни самолетът е паднал от височина 4200 метра и се е разбил на надморска височина 2200 метра. По информация от Ръководството на въздушното движение в Република Северна Македония самолетът е попаднал в силна турболенция и пилотът е изгубил контрол над полета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 10 000 нарушения са установени при операцията за контрол на скоростта
Над 10 000 нарушения са установени при операцията за контрол на скоростта
​Южна Корея пуска първата в света национална 5G мрежа
​Южна Корея пуска първата в света национална 5G мрежа