НОВИНИ

Поставиха камери и осветление на алеята, където беше убита Виктория Маринова

По кейовата стена, където беше убита русенската журналистка Виктория Маринова, вече има камери и осветление. Те са дарени от телекомуникационната компания, собственост на бившия съпруг на Виктория - Свилен Максимов.

bnt avatar logo
от Венета Николова
21:26, 08.01.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Около 2 км е трасето, което вече е обезопасено с видеонаблюдение и осветление.

Теодор Дулев, инженер във фирмата: Стълбовете всеки един светва поотделно, когато стане тъмно. Има изградена и безжична мрежа, където хората могат да ползват спокойно интернет, докато бягат или се разхождат. Обезопасено е с тези камери - те са с висока резолюция, с висок стандарт.

Три месеца след убийството на Виктория Маринова, повечето русенци се страхуват да се разхождат алеята, затова приветстват обезопасяването ѝ.

Галя Николова: На мен ми е притеснено като родител на тийнейджър да я пускам да се разхожда в малко по-късните часове, в смисъл 19-20 ч. Надявам се вече всичко да бъде наред.

По алеята предстои да бъде поставен и парапет към р. Дунав. За тази година общината е предвидила 600 000 лв, с които ще започне поетапното му изграждане. Ще бъде монтирано и парково осветление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Певицата Софи Елис-Бекстър роди пети син
​Певицата Софи Елис-Бекстър роди пети син
Технологичните гиганти показаха последните си разработки в Лас Вегас
Технологичните гиганти показаха последните си разработки в Лас Вегас