НОВИНИ

Пострадалото в джакузи дете е с опасност за живота

4-годишно дете пострада тежко при инцидент в джакузи в хотел "Адмирал" на Златни пясъци. Момиченцето е получило множество травми, след като било засмукано от помпа. То е настанено в реанимацията на болница "Света Анна" в много тежко състояние, с опасност за живота. Прокуратурата е започнала разследване на случая.

bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 27.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Инцидентът е станал на 25 февруари. Детето влязло в басейна с джакузи, решило да се приближи до майка си и баба си и седнало върху отвора на помпата за изтегляне и филтриране на водата.

Тежките травми са причинени от вакума, който създава помпата. Детето незабавно е оперирано.

Д-р Валентин Власаков - началник на отделение по Анестезия и Интензивно лечение в МБАЛ "Света Анна: Състоянието продължава да е тежко, въпреки че сме го стабилизирали на добро ниво, но за съжаление продължава да е с опасност за живота в един по-продължителен период от време, тъй като разбирате, че след такава тежка травма въпреки операцията има много неизвестни.

Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство. Разпитани са свидетели на инцидента, извършен е оглед.

Прокурор Десислава Йотова - говорител на Районна прокуратура Варна: Предстои и са предприети и действия, насочени към това да бъдат и събрани и всички необходими документи относно техническото обезпечаване на съоръжението, неговата техническа поддръжка и изясняването на това дали в предходни моменти е имало проблеми от техническо естество.

От управата на хотел "Адмирал" до момента не са коментирали инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС налага санкции на Северна Корея
ЕС налага санкции на Северна Корея
ЕС прие механизъм за връщане на визи
ЕС прие механизъм за връщане на визи