COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Потребители на социални услуги с благотворителен коледен базар в Благоевград

За десета поредна година потребителите на социалните центрове в Благоевград подредиха коледен базар с предмети, които сами са изработили. Щандовете са отрупани с ръчно направена коледна украса, красиви сувенири, картички и ръкоделия. Базарът е с благотворителна цел. Събраните средства ще останат за потребителите на социалните центрове.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
18:00, 15.12.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Тази година благотворителният коледен базар е разположен на централния площад в Благоевград, а коледните украшения свършват доста бързо.

Елка Спасова: "Взех си едно хубаво, ще го покажа, едно много хубаво бурканче със свещичка вътре. Може да се използва и за други цели. Аз лично ще си сложа моливите в него за грим. Хубаво е да бъдат подкрепяни такива инициативи разбира се, когато имаме възможност, макар и с малко.”

Цените на предметите са символични. За 2-3 лева можем да си купим коледен свещник, картичка или сурвачка. Около 5 лева пък струват ръчните плетива и шалове.

Здравка Чимева, организатор на благотворителния коледен базар: „Най-важното за мен е, че тези хора, които са зад щанда в момента, тези младежи претърпяват невероятно развитие. Тази бариера, която имаше между тях и обществото, и хората вече като че ли е премахната, защото те сами продават предметите, които са ги изработили, имат си касичка, правят си сметка.”

С част от събраните средства ще бъдат закупени нови материали за часовете по трудотерапия в социалните домове. Всички потребители ще имат и коледно парти, което вече чакат с нетърпение.

Топ 24
Най-четени
Росен Рапчев: Толсистемата е пряко свързана с безопасността по пътищата
Росен Рапчев: Толсистемата е пряко свързана с безопасността по пътищата
ТОП 5 на най-предпочитаните коледни събития в Русе
ТОП 5 на най-предпочитаните коледни събития в Русе