НОВИНИ

Потушен е възобновилият се пожар в Карлово

Мащабният пожар над Карлово, който снощи се разгоря, отново вече е потушен. Към момента огнеборците качват вода с бидони към мястото на пожара, за да намокрят цялата просека, която са изкопали. Заради труднодостъпната местност не може да бъде използвана техника. Пожарът пламна преди дни в боровата гора над Карлово, като изгоряха над 100 декара горски масиви.

bnt avatar logo
от БНТ
11:43, 21.08.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Хората, ангажирани с гасенето на огнищата, вчера използваха само пръскачки. Заради наличието на голяма мъртва настилка и иглици, под земята, които възпламеняват огнищата, се наложи службите да предприемат действия.

Директорът на горското в Карлово посочи, че целта е днес да бъдат потушени всички огнища с вода, тъй като екипите са много изморени. И освен с пожара, вече трябва да се борят и с умората.

Златю Кличев - директор на горското в Карлово: Имаме 20 пръскачки гръбни на терена като смятаме целия ден да поливаме периметъра на пожара просто да го удавим с вода.

След като бъде обезопасен изцяло периферията в източната част, предстои да започне подаване на вода, за да може екипите да се качат още по нагоре и да напръскат огнище в северозападната част.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха данъчната служба заради теч на газ в Казанлък
Евакуираха данъчната служба заради теч на газ в Казанлък
Общината в Благоевград набира инструктори за въжения парк край града
Общината в Благоевград набира инструктори за въжения парк край града