НОВИНИ

Потушиха пожара в Божурище, три апартамента и покривът на блока са изпепелени

Голям пожар горя в жилищна кооперация в центъра на Божурище късно снощи и остави няколко семейства без дом. По първоначална информация няма пострадали. Пожарникарите се бориха с огнената стихия до сутринта.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
11:30, 28.09.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Близо 12 часа след като избухва, пожарът е потушен. Борбата с огъня продължила през цялата нощ. Голяма част от живущите в блока прекарват нощта редом с огнеборците, въпреки че от местната администрация осигурили хотел.

Сигналът за пожара е подаден малко след 22 ч вчера вечерта. По първоначални данни огънят е пламнал от апартамент на втория етаж.

Христова, живущ в блока:Съседката слезе и ме викна, за да ми каже, че е видял дим от втория етаж.

Разказват, че напуснали сградата незабавно. Една от версиите е, че инцидентът е предизвикан от психично болен възрастен мъж, който е живеел в апартамент на втория етаж.

Христова, живущ в блока: По принцип той не общуваше с никой. Племенникът му е идвал и казал на съседката, че вуйчо му иска да се самозапали.

От общо 7 апартамента, 3 са изцяло изпепелени. Част от тях нямат застраховка. Унищожен е и покривът на кооперацията. Днес предстои обстоен оглед на сградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен крос Спри рака ще се проведе в Пловдив
Благотворителен крос "Спри рака" ще се проведе в Пловдив
Започва онлайн допитване: Лятно или зимно часово време предпочитаме?
Започва онлайн допитване: Лятно или зимно часово време предпочитаме?