НОВИНИ

Повдигат обвинения на бежанците опитали да подпалят бездомник в Берлин

Седем бежанци в Германия са арестувани и обвинени в опит за убийство на бездомник в берлинското метро. Инцидентът става в нощта срещу Коледа на спирка на подземната железница. Младите мъже се опитват да подпалят 37-годишен бездомник. Той е спасен, а полицията веднага разпространява кадрите от видеокамерите в метрото. Германците са шокирани от жестокостта на деянието. То става два месеца след като българинът Светослав Стойков брутално блъсна млада жена на една от спирките по същата линия на метрото.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
17:15, 28.12.2016
Чете се за: 00:52 мин.
По света

Затвор заплашва седемте младежи от Сирия и Либия, които в нощта срещу Коледа се опитаха да подпалят бездомник на станция Шьонлайнщрасе в берлинското метро. Бежанците - на възраст между 15 и 21 години - са влезли в Германия през последните три години. Някои от тях вече са познати на полицията заради дребни престъпления. Според очевидци, към 2 часа през нощта групата е запалила вестника, с който се е покрил бездомник на една от пейките в метрото. Пътници се притичват на помощ, спира и водачът на една от мотрисите и успява да угаси огъня с пожарогасител. Още в понеделник полицията разпространява видео и снимки на заподозрените, а вчера шестима от тях сами се предават. Седмият е арестуван.

Томас Нойендорф, говорител на берлинската полиция: "Качеството на видео материала ни помогна за разследването. Кадрите бяха толкова добри, че заподозрените се предадоха."

Случаят предизвика много гневни реакции в Германия. Всички медии припомнят и инцидента със Светослав Стойков, който в края на октомври, по същата линия на берлинското метро, брутално блъсна млада жена по стълбите. Българинът все още е в предварителния арест с обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда. За разлика от тогава, в случая с бежанците полицията реагира много по-бързо.

Междувременно други двама бежанци, баща и син от германския град Наутхайм, са били задържани, защото се опитали да изпратят по пощата голям пакет, подарък за канцлера Ангела Меркел. Пощенският служител се усъмнил и се обадил на полицията. Служителите на реда отцепили района. Когато отворили пакета, се оказало, че вътре наистина има подарък за Меркел - скулптура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия и Турция са съгласували план за примирие в Сирия
Русия и Турция са съгласували план за примирие в Сирия
Пиян шофьор умишлено помете седем души на автобусна спирка
Пиян шофьор умишлено помете седем души на автобусна спирка