НОВИНИ

Повдигат обвинения на арестуваните полицаи от 4 РПУ

На четирима от петимата арестувани полицаи от 4-то РПУ ще бъдат повдигнати обвинения за търговия с влияние и изнудване. Това заявиха от прокуратурата.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:11, 25.01.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Разследващите изнесоха повече детайли по случая. Стана ясно, че групата е действала в началото на 2017 г. Разследването обаче започва в края на миналата година, след като търговец подава сигнал в прокуратурата. От МВР определиха действията на задържаните полицаи като изключително арогантни.

Последният поискан подкуп всъщност е предаден в самото 4 РПУ. Офицерите са поискали 2 000 евро, но всъщност са получили само 2 000 лв. Участниците в групата показвали доста охолен живот, носели са скъпи часовници, карали са автомобили за десетки хиляди лева. Основно са рекитирали собственици на наргиле барове, автокъщи и скъпи магазини.

Димитър Петров, административен ръководител на Софийска прокуратура: Както знаете всички обвиняеми напоследък, решават да обявят как са натопени, как парите са подхвърлени. България се превърна в държавата на подхвърлените пари. Една от защитните версии на задържаните лица е, че ръцете му са "светнали", защото не е пипал парите, а му е била връчена химикалка, обработена с фосфоресциращо вещество.
Ангел Кънев, наблюдаващ прокурор: Йерархията на групата следва йерархията на МВР като началник-сектора се явява и ръководител на групата и неин организатор. Добрата новина е, че 1/3 от личния състав на този сектор не са се поддали на опитите на групата да членуват в нея или да оцапат ръцете си.

Задържаните полицаи ще бъдат обвинени в търговия на влияние и изнудване. От прокуратурата заявиха, че ще бъдат направени имуществени проверки. От държавното обвинение обявиха, че ще поискат най-тежката мярка - задържане под стража.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима българи годишно ще имат шанс за белодробна трансплантация във Виена
Петима българи годишно ще имат шанс за белодробна трансплантация във Виена
Детските градини в София засега няма да излизат в грипна ваканция
Детските градини в София засега няма да излизат в грипна ваканция