НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров

Специализирано звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура обвини бившия ръководител на агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/ Лазар Лазаров в безстопанственост, от която са последвали щети за АПИ в размер на 41 630 050 лв., съобщават от прокуратурата.Става дума за нередности при изграждането на лот 1 от автомагистрала Марица "Оризово - Димитровград".

bnt avatar logo
от БНТ
10:21, 21.06.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Разследването срещу Лазаров е започнало на 17 септември 2016 година. В края на ноември той подаде оставка, а причината, която посочи, бяха лични мотиви. През април тази година ДАНС и прокуратурата осъществиха акция в АПИ по сигнал от Европейската служба за борба с измамите /OLAF/, свързан с първата отсечка на автомагистрала /АМ/ "Марица".

Според доказателствата, събрани от прокуратурата в периода от 7 август 2014 г. до 30 юни 2015 г., в София, в качеството си на длъжностно лице, Лазар Лазаров умишлено не положил достатъчно грижи за ръководенето и управлението на имуществото на АПИ - при изграждането на лот "1" от АМ "Марица".

Той е сключил обществена поръчка за почти 42 987 400 лева без ДДС за строително-монтажни дейности по магистралата с "Пътища Пловдив" АД, въпреки че вече има сключен договор с "Чи ем Чи ди Равена" - Италия, за строителството на магистралата от август 2011 година. Лазаров нито е проверил дали има нужда от тези строителни работи, нито как са направени разчетите за цената на обществената поръчка, обясняват от държавното обвинение.

На Лазар Лазаров е наложена мярка за неотклонение "Подписка". Разследването продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йога в индийското посолство в Кабул
Йога в индийското посолство в Кабул
БСП напуска Председателския съвет на Народното събрание
БСП напуска Председателския съвет на Народното събрание