НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на шефа на Агенцията по храните в София

Прокуратурата обвини д-р Антон Генов - директор на Областната дирекция по безопасност на храните - София /ОДБХ - София/ в престъпление по служба и принуда. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

bnt avatar logo
от БНТ
11:03, 14.07.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Според събраните доказателства, Генов е разпореждал проверка и изземване на имущество от две дружества, които съхранявали отработена мазнина, изкупувана като суровина за биогориво и от заведения за обществено хранене.

Тези действия според прокуратурата не били от компетенцията на БАБХ, а на РИОСВ, а Генов е нарушил правомощията си.

Също така разследването е установило, че целта на Антон Генов била да се набавят облаги за дружеството ДУУ ЕООД, в което по същото време е работел синът му.

Генов е обвинен и за това, че е опитал да принуди управител на търговско дружеството с чуждестранен собственик да не извършва търговска дейност на територията на гр.София. То също се занимавало със съхраняване на отработена мазнина.

На директора на БАБХ - София му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лв. Наложена му е и забрана за напускане на страната. Разследването по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русе е с най-дълги срокове при издаване на разрешително за строеж
Русе е с най-дълги срокове при издаване на разрешително за строеж
Трето заседание на ВСС се провали поради липса на кворум
Трето заседание на ВСС се провали поради липса на кворум