COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Задържан е кандидат за кмет на Несебър

По разследване за купуване на гласове са арестувани петима кандидати за местната власт в Несебър.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
09:56, 23.10.2019 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Кандидат за кмет на общината, кандидат за кмет на кметство Свети Влас и трима кандидати за общински съветници са разследвани за организирана престъпна група за търговия с гласове "престъпление срещу политическите и изборните права на гражданите".

Според източници на "По света и у нас" кандидат за кмет на община Несебър е уличен като ръководител на престъпната група, а останалите като участници в нея.

В момента петимата пътуват с конвой към София, където ще им бъдат повдигнати обвинения и в рамките на 72 часа се очаква да бъде поискан постоянния им арест от Специализирания наказателен съд.

;
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: 5 лица са задържани, които ще се конвоират днес в София под надзора на Специализираната прокуратура и това е, което мога да ви кажа.
Доказателства за какво са събрали?
- За престъпление против изборните права
Сотир Цацаров, главен прокурор: Купуването на гласове е престъпление. Нашият отговор на това масирано купуване на гласове, което сме установили на територията на община Несебър, е това разследване. Ние не правим нищо необичайно. Упражняваме правомощията си по закон.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържани са над 100 кг хероин на ГКПП „Капитан Андреево“
Задържани са над 100 кг хероин на ГКПП „Капитан Андреево“
Министърът на отбраната на САЩ на посещение в Багдад
Министърът на отбраната на САЩ на посещение в Багдад