COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Повече круизни кораби акостират в Русе, расте и броят на чуждите туристи

Все повече круизни кораби акостират в Русе от началото на годината до сега, показват данните на "Морска администрация". Увеличава се и броят на чуждите туристи в Русе. За първите 6 месеца на годината те са близо 30 000.

от Виолета Никифорова
10:12, 07.07.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Повечето туристи, които посещават Русе са американци, германци и британци, които пътуват по 14-дневни програми от немския участък на реката и до делтата на Дунав.

Голяма част от пътническите кораби предлагат "ол инклузив" пакети, в които е включено разглеждане на четирите столици по поречието на реката - Виена, Братислава, Будапеща и Белград, както и разходка и разглеждане на забележителностите в България и Румъния.

Кап. Иван Жеков-директор на "Морска администрация" - Русе: В пристанище Русе са пристигнали 210 кораба.... Това са круизни туристи, които посещават нашия град на път за делтата. Има туристи, които след Русе посещават Гюргево и посещават Букурещ.

Средно на ден на пристанището в Русе акостират по 3-4 кораба с чужди туристи. А до края на годината се очакват още 200. Българите, които пътуват с тях обаче, са малко и обикновено се записват за екскурзии в края на сезона, когато и цените са по-ниски.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Поредно облекчаване на мерки, наложени заради COVID-19
Поредно облекчаване на мерки, наложени заради COVID-19
Да изнесеш концерт във всяка държава... освен една
Да изнесеш концерт във всяка държава... освен една