НОВИНИ

Повече от 5 км е опашката от ТИР-ове на граничен пункт "Капитан Андреево"

Повече от 5 км е опашката от ТИР-ове на граничен пункт "Капитан Андреево". Преди дни дължината на колоната бе 18 км. Заради това шофьорите заплашиха с протести, тъй като чакаха повече от денонощие. Заради профилактика от турска страна снощи движението през пункта спря за 2 часа. Днес, за да провери ситуацията на Капитан Андреево пристигна омбудсмана Мая Манолова. Тя съобщи, че ще продължи преговорите с институциите, за да може шофьорите да имат по-добри условия на пункта.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова
17:54, 09.02.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

За последното денонощие на граничен пункт "Капитан Андреево" са обработени общо 1700 камиона на вход и изход. Снощи заради профилактика в пункта от турска страна работата спряла за 2 часа. Така днес отново се бе образувала опашка.

- Ние сме зависими от тях, те тръгнат ли да работят и ние сме на щрек и веднага тръгваме, понеже заспиш ли тука на опашката и всички заминават, никой не ти се обажда. Буден съм 20 часа, това е просто наше задължение.

Шофьорите вече могат да разполагат с 10 химически тоалетни, които са разположени в района на пункта. За поддръжката им ще заплаща Агенция “Пътна инфраструктура”, съобщи омбудсмана Мая Манолова. Днес тя отново пристигна на Капитан Андреево, за да провери каква е ситуацията. Усилено се чистеше и боклука на пункта.

Мая Манолова, омбудсман на Република България: Генералното решение за чакащите е с изграждането на съвременен паркинг, който да предоставя нормални условия за престой и изчакване на шофьорите. Поискала съм среща със служебния регионален министър и с новия изпълнителен директор на Агенция пътища, ще бъда максимално настоятелна затова процедурите да започнат.

Най-вероятно скоро паркинг за ТИР-ове на Капитан Андреево няма да има. Причината е, че отсечката от последните 3 км. няма акг 16.

Радостин Ламбрев, началник ОПУ-Хасково: След като има подписан такъв акт 16, да тогава може да разговаряме с за паркинги и евентуално в бъдеще разрешение за ползване на тези паркинги.

Все още не е ясно кога ще бъде изпълнена процедурата, за да започне и строителството на паркинги в района на пункта. Добрата новина е, че вече са ремонтирани трите кантара, която бяха развалени, а всички 12 трасета работят на пълни обороти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна продължава дебатът за българското земеделие
Във Варна продължава дебатът за българското земеделие
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Кой си пропуска Оскара
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Кой си пропуска Оскара