НОВИНИ

Пожар горя в столичен хотел, две жени са приети в "Пирогов"

Сигнал за пожар в столичен хотел вдигна на крак днес пожарна и "Бърза помощ". За щастие няма жертви и сериозно пострадали в инцидента. Огънят е тръгнал от подземно помещение на хотела, където се намира сауната на фитнес-центъра. В резултат на огъня и задушливия дим, в "Пирогов" са приети 2 жени от персонала.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:21, 22.07.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Осем пожарни коли и две линейки са били изпратени веднага след, като сигналът за пожара в петзвездния хотел е постъпил на спешния телефон. От МВР съобщиха, че са евакуирани хора.

Ангелина Ангелова - директор на "Връзки с обществеността" на "Виктория груп": Пожарът е възникнал около 11 часа в помещение на наш наемател. Доколкото разбрахме, най-вероятно става въпрос за човешка грешка, пожарът е тръгнал от помещението, което се използва за сауна. 250 гости имаме в хотела. За наша радост нито един от тях не е пожелал да напусне. Разбира се, имаше въпрос, но ние обяснихме, че продължаваме да работим, заведенията продължават да работят. Остана просто малко дим, който се пада в долната част на помещенията на хотела.

Въпреки че разстоянието от уличното платно на бул. "Джеймс Баучер" до огнището на пожара не е малко, столичните огнеборци успяха своевременно да прокарат стълби и маркучи с вода, така че потушаването на стихията да не бъде забавяно нито за миг.

След бързата реакция на столичните огнеборци пожарът тук, във фитнеса на бившия Японски хотел, беше първо овладян, а после окончателно потушен. Две жени от персонала на фитнес-центъра обаче са били откарани в спешното отделение на "Пирогов".

Мария Пойразова - говорител на УМБАЛСМ "Пирогов": И двете са във възраст около 50 години. Едната не се налага да остава за лечение в болницата и тя е освободена да си ходи. Другата се налага да остане в лечебното заведение, тъй като има интоксикация с пушечни газове и съпътстващо друго заболяване, което няма общо с този инцидент.

От Министерството на вътрешните работи обявиха, че причините за огъня в петзвездния столичен хотел са в процес на установяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милиони левове влизат в Пловдив от Световното първенство по гребане (ОБЗОР)
Милиони левове влизат в Пловдив от Световното първенство по гребане (ОБЗОР)
Наплив на туристи в Сапарева баня
Наплив на туристи в Сапарева баня