НОВИНИ

Пожар избухна в начално училище в Пловдив, няма пострадали

Пожар избухна в начално училище "Климент Охридски" в Пловдив тази сутрин. Няма пострадали, инцидентът е станал преди началото на часовете. Има нанесени материални щети само в учителската стая, но до края на седмицата учебното заведение ще остане затворено.

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 23.04.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Сигналът за пожара е подаден малко преди 7.00 часа. Екипи на пожарната са потушили огъня изключително бързо, обгоряла е само учителската стая. Най-вероятната причина за инцидента е искра, тръгнала от контакт.

Елена Трифонова - директор: Контакт е дал накъсо, при което проблемът е от това, че се е запалил климатик, който е над контакта и от горенето на саждите се отделили много сажди и миризми. И всъщност това е проблемът.

В помещенията се усеща силна миризма на изгоряла пластмаса, но според регионалната здравна инспекция няма повишени стойности на опасни вещества.

Георги Николов, главен експерт в РЗИ-Пловдив: За въглероден моноксид, сероводород и хлороводород. Не са над нормата.

В училището учат 270 деца. Учениците от първа смяна тази сутрин са били връщани още на вратата.

Минка Седмакова, баба на дете в училището: Лично госпожа доведе детето до вкъщи и ми каза долу по мобифона, че днес няма да имат занятия поради тази причина и нищо повече.

Следващите дни ще бъдат неучебни, за да може да се почисти и проветри сградата. При нужда, ще се ползват помещенията на училището в съседни сгради.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Архиви помагат за реставрацията на Нотр Дам
Архиви помагат за реставрацията на "Нотр Дам"
Медиците от софийската педиатрична болница отново излязоха на протест
Медиците от софийската педиатрична болница отново излязоха на протест