Евакуираха пациенти и лекари заради пожар в най-голямата болница в Пловдив. Огнеборци и персонал бързо се справили с огъня, който нанесъл само незначителни материални щети. Няма пострадали и обгазени хора, причините за инцидента се разследват.

Час преди обед сигнал за пожар в поликлиниката на университетската болница „Св Георги“ вдига на крак пловдивските огнеборци. Четири екипа се отправят към крилото на сградата, където на първия етаж хора, чакат пред кабинетите за преглед.

Още преди да пристигнат противопожарните екипи, целият медицински персонал, студентите и пациентите са евакуирани от Диагностично - консултативния център.

Без паника и тревога всички успяват да напуснат крилото. Работата на поликлиниката спира за час и половина.

Пожарникарите откриват, че източник на задимяването е стая на санитарките, които се грижат за поддръжката и хигиената.

Момчил Мавров, зам.-директор по административно-икономически въпроси УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив: Изгоряла е една масичка, един шкаф и това е. И те не са изгоряли, а по-скоро са обгорели, както и помещението, това е всичко.

Щетите са безобидни, защото още в първите минути служител на болницата е реагирал според правилника за действие в кризисни ситуации.

Момчил Мавров, зам.-директор по административно-икономически въпроси УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив: Заместник – ръководителят на отдела по поддръжка на електрическите и топлинните системи - г-н Димитър Гошев, който в рамките на минута две се е отзовал на мястото на инцидента и с пожарогасител е угасил пожара.

При първия оглед не е установена причината за пожара. Не е открита и повреда в ел. инсталация. Не се изключва версията за неизгасена цигара.