НОВИНИ

Пожар изпепели ценни експонати в Музея на авиацията в Крумово

Пожар изпепели ценни експонати в Музея на авиацията в Крумово. При инцидента леко са пострадали двама служители. Единият мъж е с 4 процента изгаряния на ръката, а колегата му с два процента. И на двамата е оказана медицинска помощ.

bnt avatar logo
от Таня Матева
18:03, 12.03.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Сигналът за пожара в музея на авиацията е подаден малко след 11 часа. Незабавно са пристигнали 6 екипа огнеборци от пловдивската пожарна и два - от военното летището, които установили, че гори хангар, в който се реставрират стари самолети. Вътре имало няколко експоната, по чието възстановяване се работело.

Рада Банялиева - директор на Музей на авиацията - Крумово: Имало е възстановка на самолети, все още пълният опис на това, което е било се прави.

По непотвърдена информация, при пожара са унищожени ценни експонати, сред тях самолетите "Албатрос" и "ДАР" .

Рада Банялиева - директор на Музей на авиацията - Крумово: В момента се водят следствени действия, които ще изяснят всички причини за пожара и всичко това, което е било в хангара.

В Крумово по спешност пристигнаха и специалисти от Националния военно-исторически музей, за да огледат щетите. Причините за инцидента се изясняват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Научни проекти на ученици от Американския колеж в София
Научни проекти на ученици от Американския колеж в София
Сигнал за опасни пестициди край стопанския двор в Плиска
Сигнал за опасни пестициди край стопанския двор в Плиска