НОВИНИ

Пожар в склад за дрехи в района на Казичене, няма пострадали

Голям пожар гори край София. Пожарът е в склад за дрехи в село Казичене. Няма информация за пострадали хора, съобщиха от пресцентъра на МВР. В 10:10 часа на спешния тел. 112 е получен сигнал за пожар в района на с. Казичене. На място са изпратени екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В момента екипите на пожарната работят на мястото на инцидента.

Надежда Василева
от Надежда Василева
11:54, 15.07.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Огромният черен дим се виждаше от множество квартали на София, за него ни сигнализирах зрители. Огънят е избухнал около 10 часа тази сутрин, веднага след това е подаден сигнал на телефон 112. В момента има над 10 пожарни коли. Пожарникарите, пристигнали на място, веднага са обходили района.

Запалил се е склад за дрехи втора употреба, на около 2500 кв.м площ. Не е ясно дали наоколо е имало хора, които са пазили склада по това време.

В близост до склада има и бензиностанция. Хората, работили там, са започнали действия да не се разпространи пожарът.

Очевидец от бензиностанцията: Чух трясък и видях, че гори, обадих се на шефа ми. Пожарната дойде и почнаха да гасят. Ние спряхме да работим в бензиностанцията, обезопасено е всичко.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Как е станало нямаме информация. Вече час и половина гори. Повикали сме наемателите на склада да кажат какво има вътре. Добре, че няма никой вътре, засега поне. Пожарникарите са влезли с бутилки, проверили са - засега няма жертви.

Към момента няма опасност огънят да се разпространи и да засегне съседни сгради.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столична община ще обжалва решението на съда за критериите за прием в първи клас
Столична община ще обжалва решението на съда за критериите за прием в първи клас
Късни автобуси за концерта на MTV във Варна
Късни автобуси за концерта на MTV във Варна