НОВИНИ

​Пожарникар загина при борба с пожарите в Калифорния

Пожарникар загина в борбата с горските пожари в Северна Калифорния, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, като се позоваха на властите в югозападния щат на САЩ.

bnt avatar logo
от БТА
10:17, 14.08.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света
​пожарникар загина борба пожарите калифорния

Пожарникарят, чиято самоличност не не разкрита, загинал в окръг Мендосино, съобщи местната пожарна в Туитър. Пожарът там е най-големият в историята на Калифорния. Той се разрасна на площ от 1361 кв. км и не се очаква да бъде овладян поне до 1 септември. Пламъците предизвикаха високите температури, сушата и силният вятър. Пожарът сега гори на около 160 км от Сан Франциско. В момента с него се борят около 4000 пожарникари, включително международни екипи.

С това общият брой на жертвите на поредицата пожари в Калифорния достигна 12. При два други пожара в района загинаха 11 човека, сред които петима пожарникари, отбелязва Асошиейтед прес. Националният парк Йосемити ще отвори отново днес, след като бе затворен в продължение на 20 дни заради пожар, съобщи още АП.
Загубите от затварянето в разгара на туристическия сезон се оценяват на около 50 милиона долара.

По-голямата част от парка ще отвори отново днес, след като избухналият на 13 юли пожар причини смъртта на двама пожарникари и изпепели близо 390 кв. км площи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се вряза в огражденията на британския парламент в Лондон
Кола се вряза в огражденията на британския парламент в Лондон
​80 коли са били запалени за една нощ в Швеция
​80 коли са били запалени за една нощ в Швеция