НОВИНИ

Над 120 души се включиха в гасенето на пожара над Чипровци

Продължава гасенето на пожара в Стара планина, който пламна в неделя и се превърна в най-голямата стихия на Балканите. Огънят обхвана повече от 40 000 декара в България и Сърбия. Към момента на наша територия пожарът е ограничен.Вижте повече в прякото включване на Йоана Миланова във видеото.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
07:55, 30.10.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

От площада в Чипровци потеглиха над 120 души - пожарникари, военни и доброволци пожарникари, се включиха в борбата с огъня. Ситуацията към момента почти е овладяна, но все още има участъци, които горят и се намират на трудно достъпни райони, които в последствие биха могли да създадат проблеми.

Местните огнеборци са в непрекъснат контакт с колегите си от Пирот, които се опитват да овладеят пожара от сръбската част на Балкана.

Венцислав Райков, РДПБЗН: По-голяма е опасността от Сърбия, понеже там колегите трудно се справят. Там са повече борови гори, които горят върхово. Трудно е за гасене. Теренът е почти непроходим. Пожарни не могат да се изкарат. Само на ръка, а борова гора на ръка няма как да я изгасите. Разпространява се пожарът в сръбско, отива към връх Миджура от тяхната страна, но на места може би префърга и в нашата.

Няма информация какви са причините за пожара, съобщава се единствено, че се води разследване.

Мирослав Мирославов - доброволец: Аз съм планинар човек и обожавам природата, Балкана. Не ми е за първи път, аз и друг път съм ходил да гася пожари и в такива моменти трябва всички да се мобилизират и да действат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има задържани за погрома в кърджалийското село Черноочене
Има задържани за погрома в кърджалийското село Черноочене
Каква е причината за смъртта на момченцето от Кардам - говори майката на детето
Каква е причината за смъртта на момченцето от Кардам - говори майката на детето