НОВИНИ

Пожарът в Харманлийско вече не застрашава населените места

Пожарът между сакарските села Изворово, Черепово, Дрипчево и Оряхово все още не е овладян. Бедственото положение остава, въпреки че за момента пряка опасност за хората от населените места, за покъщнината и животните - няма. Продължава борбата със стихията, която от вчера до днес погълна над 50 хиляди декара площ: предимно гори, пасища и лозя.

bnt avatar logo
от Снимки: БТА
17:05, 21.08.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Пожарът е избухнал вчера следобед в землището на харманлийското село Дрипчево. Причината:

Гл. комисар Николай Вълчев - директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението": Чистене на пасище с трактор, просто никой не се съмнява в това нещо. Въпросът е да се установи кой е човекът, за да вземат едни субсидии, ще изгорим огромни площи. Виждате гора, растителност всякаква, животински видове има вътре в пожара доста загинали.

Пожарнокарите са категорични това е най-големият и мащабен пожар до сега в област Хасково. Второто огнище е тръгнало вчера вечерта от соларен парк, близо до село Оряхово. Вероятната причина е авария в инсталацията.

;

Над 200 човека са ангижирани в гасенето на огнената стихия. На мястото са струпани над 15 противопожарни автомобила. От сутринта непрестанно облитания прави и хеликоптер. Две тежки верижни машини прокарват просеки:

Гл. комисар Николай Вълчев - директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението": Организацията, която сме направили, ако нещо не ни провали някъде вятъра, смятам, че ще имаме успех с тоя пожар до утре.

Сигналът за новия пожар е получен в 13:40 часа. Той е в района на бившето летище до свиленградското село Младиново.

Мария Киркова - кмет на община Харманли: Много е голям обхвата на пожара. Над 50 хил. Дка в момента това е лошото, че има много силен вятър и много трудно се овладява пожарът. Надявам се, че ще се справим.

Ако пожарът се разратне, хората ще бъдат евакуирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийска закуска с Евгения Раданова и Тервел Пулев
"Олимпийска закуска" с Евгения Раданова и Тервел Пулев
Арестуван е предполагаем съмишленик на Гюлен в Азербайджан
Арестуван е предполагаем съмишленик на Гюлен в Азербайджан