НОВИНИ

Пожарът в Кресненското дефиле временно затвори главния път Е-79

Трети ден продължава гасенето на пожара, който обхвана района около три села в Кресненското дефиле. В момента силите на огнеборците са съсредоточени в района на Стара Кресна, където от снощи се опитват да потушат едно от огнищанта. Заради локален пожар и задимяване, главният път Е-79 беше временно затворен. В момента трафикът е нормален.

bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 26.08.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Разликата от вчера е зад мен, както виждате, Кресненското дефиле. Има едно разгаряне, което ни притеснява. Ще пренасочим вертолетите, които гасяха над Влахи и над Ощава, сега ще бъдат преместени. Може би следобед изцяло тук. Обикновено следобед почват притесненията. 12-14 ч., когато нагрее слънцето. Ако успеем да го ограничим с вертолетите и техниката, която е изпратена там, това ще бъде добрата новина за днес.
Николай Николов - директор на НСПБЗН: Двете основни задачи бяха изпълнени. Да преустановим риска за живота и здравето на хората, както и населените места. И втората основна задача, да не допуснем разпространение към парк Пирин. И двете към момента са изпълнени. За съжаление, това пред нас създава много сериозен проблем и почти всички усилия са насочени натам.

Комисар Николов допълни, че и работите по гасенето на пожара край село Влахи вървят добре. В по-голямата си част, пожарът е ограничен. Хората, които живеят в селата могат да се приберат по домовете си. Полиция следи за това кой влиза и кой излиза с цел недопускане на лица, които да пречат на операцията по гасенето на пожара. Имената на хората се записват и проверяват от служители на полицията. Иначе, и през днешния ден в гасенето участват два хеликоптера, над 500 пожарникари, военни, горски и доброволци - 40 местни. Очакват още толкова от София и Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея е изстреляла 3 балистични ракети
Северна Корея е изстреляла 3 балистични ракети
Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав ще закупи нов кораб
Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав ще закупи нов кораб