Правителството освободи Ирена Соколова от длъжността областен управител на Перник. На нейно място е назначен Емил Костадинов, бивш районен кмет от ГЕРБ в пернишкия квартал "Изток". На днешното правителствено заседание двама министри докладваха за ситуацията с водоснабдяването на Перник. Според екоминистър Нено Димов - в момента притока в язовир "Студена" е по-голям от разхода на вода. Според министъра на регионалното развитие Петя Аврамова - водни количества от владайския канал вече се вливат в язовир "Студена".

Още новини от Министерския съвет вижте в прякото включване на Зоя Велинова.

Заседанието започна с темата за кризата във водата в Перник. Министърът на екологията Нено Димов беше категоричен, че се слагат помпи, за да се ограничи използването на вода за индустриални нужди.

Регионалният министър Петя Аврамова съобщи, че се вземат допълнителни мерки за справяне с водната криза, като например допълнително сондиране и използване на вода от карстови пещери.

На заседанието стана ясно още, че 2,8 млн. лв отпуска правителството, за да се подобри канализацията в Перник.

Кога ще има вода за всички - коментар на кметовете на Перник и Радомир

Кога ще има вода за всички - коментар на кметовете на Перник и Радомир

Ситуацията в Пернишко след обявения воден режим продължава да е тревожна. Язовир "Студена" все още е на критичния минимум. В ситуацията беше замесен и...

Премиерът Борисов съобщи и че правителството отпуска 16 млн. лв за осем самолета, на които ще бъдат подменени двигателите.

Бойко Борисов, министър-председател на Р България: 16 млн. лв за осем самолета (МиГ-29), докато дойдат Ф-16, да им бъдат подменени двигателите, така че нашите летци да могат да си изпълняват задълженията и да бъдат сигурни.

Премиерът Борисов съобщи и новината, че международната рейтингова агенция "S&P Global Ratings" е повишила дългосрочния кредитен рейтинг на София от 'BBB- на 'BBB с положителна перспектива и така нашата столица е с най-висок кредитен рейтинг на Балканите.

"S&P Global Ratings" повиши кредитния рейтинг на София

"S&P Global Ratings" повиши кредитния рейтинг на София

Международната рейтингова агенция "S&P Global Ratings" повиши дългосрочния кредитен рейтинг на София от 'BBB- на 'BBB с положителна перспектива.