COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Правителството подкрепя исканията на българските превозвачи

Правителството категорично подкрепя исканията на българските превозвачи за поправки в т. нар. пакет „Мобилност", въвеждащ рестрикции за бранша, съобщи правителствената пресслужба.

Николай Минков
от Николай Минков
11:55, 08.01.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Това стана ясно по време на среща на премиера Бойко Борисов с транспортния министър Росен Желязков, на която бяха обсъдени предстоящия протест с камиони в Брюксел на 10 януари, когато се очаква рестриктивният закон да бъде гласуван от транспортната комисия в Европейския парламент.

Превозвачите се обявиха против регламента за командировките им, задължителното връщане в България на всеки 4 седмици за почивка и забраната да нощуват в кабините на камионите.

Българската държава се солидаризира с протеста на транспротния бранш, който се очаква да бъде подкрепен и от превозвачи от Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия и Ирландия.

Според премиера, ако пакетът бъде приет без поправките, за които настоява България, страната ни ще загуби голяма част от икономическия си потенциал и вътрешния си продукт, превозвачи ще бъдат принудени да изнесат бизнеса си на друго място, което е неприемливо за държавата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Боянската църква в нова светлина
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Боянската църква в нова светлина
Мая Манолова сезира КС заради промените в Закона за горивата
Мая Манолова сезира КС заради промените в Закона за горивата