НОВИНИ

Правната комисия одобри отпадането на машинното гласуване за местния вот

Правната комисия към парламента одобри на първо четене поправката в Изборния кодекс, която предвижда отпадане на машинното гласуване за предстоящите местни избори. 12 депутати от комисията подкрепиха предложението на ГЕРБ, 9 гласуваха против. Вижте повече подробности от Марио Гаврилов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:04, 10.07.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

С подкрепата на ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" поправката в Изборния кодекс, предвиждаща отпадане на машинното гласуване за местния вот, ще влезе на първо четене в пленарна зала. Против промените гласуваха представителите на опозицията от БСП и изненадващо - тези от ДПС, тъй като по-рано имаше медийни публикации, че те ще подкрепят предложенията на ГЕРБ.

Втората изненада на гласуването днес беше появата на правосъдния министър Данаил Кирилов, който заяви, че присъства на заседанието като гражданин. Той призна, че преди три месеца, когато е бил председател на правната комисия, тогавашното предложение за машинно гласуване е било погрешно и затова подкрепя предлаганата промяна от ГЕРБ.

Мненията на управляващите и опозицията по темата са крайно противоположни, затова трудно ще се намери обединяващо звено. Дебатите продължават в пленарна зала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ предложи данък богатство и промени в данъчното облагане
КНСБ предложи данък "богатство" и промени в данъчното облагане
Мъри и Серина отпаднаха преди осминафиналите на Уимбълдън
Мъри и Серина отпаднаха преди осминафиналите на Уимбълдън