НОВИНИ

Правосъдното министерство на САЩ обжалва съдебното спиране на указа на Тръмп

Американското министерство на правосъдието обжалва съдебното решение, което временно блокира указа на Доналд Тръмп за затягане на имигриционната политика. Хиляди граждани от 7-те мюсюлмански държави, побързаха да се възползват от "визовия прозорец" за Съединените щати, докато трае съдебната битка.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
08:23, 05.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Могат да отидат в Съединените щати, а после - не могат. След седмица на несигурност и отчаяно висене по летища, за това иракско семейство настъпи щастливата развръзка. Часове след като беше вдигната забраната, те пристигнаха на американска земя.

- Щастливи сме. Най-накрая ни допуснаха в Съединените щати.

На летище Джей Еф Кей в Ню Йорк 1000 доброволци помагат на пристигащите граждани от 7-те държави= Докога ще продължи "визовият прозорец", обаче, не е ясно. Според решението на съдията от Сиатъл, указът ще бъде блокиран, докато се водят съдебните заседания.

Американският президент няма намерение да се отказва от миграционната си политика. След решението на съдията, Доналд Тръмп реагира от Туитър - с няколко съобщения. "Ние ще победим. За сигурността на нашата държава ние ще победим", беше категоричен американският президент.

За дните, в които действаше указа са били блокирани 60 хиляди визи.

Протестите срещу миграционната политика на Тръмп не спират. Демонстрации имаше не само в Съединените щати, но и в много европейски столици. Над 40 хиляди се включиха в протестното шествие в Лондон. Недоволни излязоха и в Париж и Берлин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общините с искания и пред служебното правителство
Общините с искания и пред служебното правителство
Колко е бърза Бърза помощ?
Колко е бърза Бърза помощ?