Казват, че Светицата посещава сънищата на хора, които вярват в нея, пророкува или дава съвети какво да се направи, за да се спасим от болести и нещастия.

Честит празник на всички именици!

С литийно шествие и военни почести честната глава на Света Марина бе донесена в Пловдив от владиката на Халкида - Негово Високопреосвещенство митрополит Хризостом. Стотици вярващи от снощи се стичат в митрополитската църква, за да се поклонят пред мощите на светица. Часове наред на опашката е чакала и Мария.

Мария: Снощи бях, обаче бяха толкова много хора, затова тази сутрин съм станала рано, за да мога да се поклоня и да ми даде здраве, на всички християни и на моя роден град Пловдив.
Ружа: Този път идвам с голямото чувство на отговорност.

Защо отговорност?

Всеки има нещо в себе си, което го е скрил, и не може да го каже на глас. Дай Боже всички, които идват, да бъдат благословени.

Казват, че Света Марина посещава сънищата на хората, които вярват в нея, пророкува и дава съвети какво да направим, за да се избавим от болести и нещастия.

За да могат всички вярващи да се поклонят пред честната глава на Света Марина, днес и утре митрополитската църква ще работи денонощно.

Мощите са изложени в специален саркофаг. Със съдействието на полицията от митрополията в Пловдив са предприели всички необходими мерки за сигурност и опазване на светинята.