НОВИНИ

Празник за доброто по пътищата в България!

За първи път у нас десетки хора от павликенското село Паскалевец излязоха да празнуват, вместо да протестират срещу катастрофите и лошото състояние на пътищата в България. Хората се надяват с този нестандартен и ироничен жест да привлекат вниманието на институциите и да започне ремонт на единственият път, който ги свързва с областния град Велико Търново.

bnt avatar logo
от БНТ
11:06, 04.04.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Единственият път, който свързва село Паскалевец със старата столица, е дълъг близо 6 км и се обслужва от община Велико Търново. Въпреки незначителното разстояние, отсечката е осеяна с толкова много дупки, че могат да стигнат за цяла магистрала, шегуват се местните жители. По думите им, пътят не е ремонтиран повече от 20 години.

Ганчо Александров - отдел „Култура" - община Павликени: По този път върви училищен автобус, вървят паскалевчени, които работят в Ресен пътуват по него, това е най-краткият път, който ги свързва. Той е направо Бейрут, разсипан отвсякъде!

Димитър Кирилов - жител на с. Паскалевец: Много дупки, то на места колелото може да остане вътре. - Създава ли това опасност за шофьорите? - Да! И зимно време не се чисти този път надолу!

Тотка Гошева - жител на с. Паскалевец: Трябва да се оправят пътищата в страната особено междуселските пътища, където все пак има млади хора, които искат да си дойдат, а не могат!

Първоначално местните жители решили да излязат на протест и да блокират движението на пътя. След това, обаче, решили, че негативният начин няма да промени нищо и затова подходили нетрадиционно.

Делян Ангелов - организатор: Празникът е за доброто по пътищата. За да бъде добро, за да бъдат по-добри пътищата, по които се движим, за да бъдем ние самите по-добри, защото за да се получат добри резултати трябва да има добри намерения. Както някога са правили молебен за дъжд, така правим и молебен за доброто по пътищата!

Хората от село Паскалевец са организирали и подписка, която ще бъде изпратена до община Велико Търново с искане за спешни мерки и ремонтиране на пътя. Ако това не се случи се заканват, че следващият път ще излязат на ефективен протест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконни сметища в благоевградския квартал Еленово
Незаконни сметища в благоевградския квартал "Еленово"
Доказаха: Българските сортове ориз са по-добри от вносните
Доказаха: Българските сортове ориз са по-добри от вносните