НОВИНИ

Пребиха жестоко бате Николай, но той запази усмивката си!

Актьорът Николай Николаев, познат от екрана на БНТ като Бате Николай, е бил пребит жестоко преди дни от непознат. От МВР съобщиха, че нападението е било с цел грабеж, а нападателят вече е заловен. Макар и пребит почти до смърт - актьорът запазва усмивката си. Срещаме се с него в болница "Пирогов", където актьорът раздава усмивки на малките пациенти в ролята на клоун.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков оператор Мария Балканска
19:27, 02.08.2016
Чете се за: 00:55 мин.
Още

2 юли. Бате Николай очаква осиновеният си син да пристигне от София във Вакарел с влак. Момчето звъни изплашено, че на слизане непознат мъж се опитал да го обере. Актьорът се отправя към гарата, за да посрещне момчето. В този момент бандитът започнал да го налага, искал да му вземе парите и телефона.

Николай Николев, актьор - И се изправям много бавно, защото аз имам и дископатия и трябва да се подбра на четири крака, за да се повдигна. И той ме изчака и като се изправих - с един змейски шут ме просна отново на земята.

Нападателят влачи безпомощния 76-годишен мъж към перона на гарата. През това време продължава да му нанася тежки удари. Николаев крещял безпощно ,за да го чуят хората наблизо, опитал се да каже на нападателя, че е болен, опериран от рак и всеки момент може да умре. Молбите му не дават резултат. Виковете му все пак са чути от служителите на гарата, опитали да викнат полиция.

Николай Николев, актьор - Полицаите викат не можем да дойдем. Имаме тежък случай. Трима цигани са се пребили - единия убил другия. Ще дойдем, като свършим.

Докато чакат униформените, хората от селото сами се справили с бандита. А той от страх се заключил в дома си.Полицаите го прибрали в ареста шест часа по-късно. След побоя бате Николай е с няколко счупени ребра, натъртвания и охлузвания.Днес ,обаче, той отново беше на своя пост - клиниката по смехотерапия в болница "Пирогов". Вече 8 години д-р Коко учи децата да посрещат болките и трудностите с усмивка.

Николай Николев, актьор - Клоунът е човек, който може и майка му да е умряла, но трябва да излезе на представление и той излиза. Няма клоун, няма да има представелние.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изоставени стари коли задръстват улиците в страната
Изоставени стари коли задръстват улиците в страната
Малко хотели предлагат СПА услуги в Кюстендил
Малко хотели предлагат СПА услуги в Кюстендил